Hoe werkt het?
Wij gebruiken de nieuwste technologie gecombineerd met AI om het complete huuraanbod in Nederland te tonen.

Wij zoeken dus 24/7 op alle verhuurwebsites en makelaars sites. Jij kunt daar kosteloos gebruik van maken door je zoekopdracht te plaatsen, waardoor je toegang krijgt tot het volledige aanbod en direct contact kunt opnemen met de verhuurders, zonder daarvoor te betalen.

Je kunt zoveel zoekopdrachten plaatsen als je wil en je ontvangt binnen 24 uur een alert als er één of meerdere matches zijn. Aan deze service zijn geen kosten verbonden.

Als je jouw zoekopdracht plaatst, komt je woonwens ook op onze kaart te staan, die gezien wordt door particuliere verhuurders. Hoe persoonlijker je op de kaart te zien bent, hoe meer kans dat verhuurders contact met je opnemen.

Daarom vul je niet alleen je woonwensen, maar ook je email adres in. Je email adres is niet zichtbaar op de site, maar verhuurders kunnen hierdoor via een contactformulier jou bereiken met een aanbieding. De verhuurder ziet alleen je email adres als je terug mailt. Zo kun je snel tot een match komen.
Waarom zou ik een zoekopdracht plaatsen?
Omdat je op zoek bent naar woonruimte en wij 24/7 al het zoekwerk gratis voor je doen en je onder de aandacht brengen van particuliere verhuurders. Je kunt gratis zoeken in hét complete huuraanbod van Nederland én kosteloos contact kan opnemen met de verhuurders.

Bovendien ontvang je binnen 24 uur een alert als er één of meerdere matches zijn. Zo blijf je altijd op de hoogte van aanbod dat bij je zoekopdracht past en ook daarvoor brengen wij geen kosten in rekening.

Daarnaast komt je zoekopdracht ook nog eens op onze kaart te staan, zodat particuliere verhuurders rechtstreeks contact met je kunnen opnemen. Ook dit is gratis en je contactgegevens blijven beschermd.

Housefesting biedt je dus heel veel service en de kans op een woning, zonder dat je er voor hoeft te betalen.
Waarom is het gratis?
Omdat wij maatschappelijk betrokken zijn en iedereen een eerlijke en gelijke kans op de woningmarkt willen bieden.

Daarom kun je geheel kosteloos gebruik maken van onze 24/7 service, het totale woningaanbod en matches bekijken, matches ontvangen, contact opnemen met de verhuurder en word je geplaatst op onze kaart, zodat verhuurders ook contact met jou kunnen opnemen.

Wil je je woonwens boosten? Dan maken we een advertentie campagne voor je of kun je realtime alerts ontvangen in plaats van één keer in de 24 uur. Daar vragen we een bescheiden eenmalig bedrag van €19,95 voor, omdat dit een tailor made oplossing speciaal voor jou is, waar veel uren in gaan zitten. Als je hiervoor kiest maakt je bijdrage dit kostendekkend.
Wat is het huuraanbod?
Wij gebruiken de nieuwste technologie gecombineerd met AI om het complete huuraanbod in Nederland te tonen.

Zo wordt er 24/7 voor jou gezocht om tot een match te komen. Het aanbod op onze site zal voornamelijk bestaan uit vrije sector woonruimtes, maar ook uit woningen onder de huurgrens. Doordat je woonwens ook op onze kaart staat, is de kans groter dat je ook aanbiedingen onder de huurgrens krijgt.

Door het gebruik van onze geavanceerde technologie vinden we ook woonruimtes die iedereen over het hoofd ziet, je mist dus niets. Door onze uitgebreide service maak je dus veel meer kans op een passende woning.
Wat is de kaart?
Je zoekopdracht komt automatisch bij ons op de kaart te staan. Daar kunnen particuliere verhuurders jou vinden als perfecte match.

Onze ervaring leert dat er veel woningbezitters zijn die willen helpen en woonruimte aanbieden, onder de huurgrens, zonder dat je een hoog inkomen hoeft te hebben en die niet kijken naar gezinssamenstelling of hoe lang je op een wachtlijst staat.

Om de kans op deze match te vergroten kun je in het kort iets over jezelf vertellen; waar je werkt en wat je situatie is bijvoorbeeld. Ook kun je een profielfoto uploaden.

Verhuurders kunnen via een contactformulier direct contact met je opnemen, om snel tot een match te komen. De verhuurder ziet alleen je email adres als je terug mailt.

Je besluit natuurlijk helemaal zelf hoe persoonlijk je het maakt, door bijvoorbeeld alleen je voornaam te gebruiken en geen foto te delen.
Wat te doen bij een match?
Als je een match ontvangt of een passende woning vindt op onze site, is het belangrijk om zo snel mogelijk te reageren. Dan kom je boven op de stapel te liggen en wordt je als eerste benaderd. Snel reageren vergroot dus aanzienlijk je kans. Zoek dus regelmatig door ons aanbod en hou je alerts in de gaten.

Heb je een match gevonden, reageer dan niet via ons, maar stel jezelf dan rechtstreeks voor bij de aanbieder in een leuke en persoonlijke reactie en vertel waarom juist deze woning je aanspreekt.

Houdt een kopie van je arbeidsovereenkomst / werkgeversverklaring, legitimatiebewijs, laatste drie loonstroken, recente jaaropgave en eventuele referentie van huidige of vorige verhuurder (verhuurdersverklaring) paraat.

Je kunt de verhuurder ook eerst snel bellen, want hoe sneller hoe beter!
Wat moet ik doen als ik woonruimte gevonden heb?
Als je een woning hebt gevonden, verzoeken we je om je zoekopdracht te verwijderen.
Dat kan gemakkelijk in je account, door je zoekopdracht(en) uit je account te verwijderen,
Kan ik ook woonruimte vinden onder de huurgrens?
Jazeker kan dat.
Voor sociale huurwoningen van woningcoöperaties geldt een wachtlijst, dus die tonen wij niet. Maar wij zoeken werkelijk ál het overige aanbod vanaf €0,- in Nederland en daar zit soms ook een aanbieding tussen die qua huurprijs hetzelfde is als een sociale huurwoning.

Daarnaast wordt je woonwens ook op onze kaart geplaatst en onze ervaring leert dat er veel woningbezitters zijn die willen helpen en woonruimte aanbieden, onder de huurgrens, zonder dat je een hoog inkomen hoeft te hebben en die niet kijken naar gezinssamenstelling of hoe lang je op een wachtlijst staat.

Om de kans op deze match te vergroten kun je in het kort iets over jezelf vertellen; waar je werkt en wat je situatie is bijvoorbeeld. Ook kun je een profielfoto uploaden. Verhuurders kunnen via een contactformulier direct contact met je opnemen, om snel tot een match te komen. De verhuurder ziet alleen je email adres als je terug mailt.

Je besluit natuurlijk helemaal zelf hoe persoonlijk je het maakt, door bijvoorbeeld alleen je voornaam te gebruiken en geen foto te delen.
Hoe lang duurt het voordat ik woonruimte vind?
Hoe lang het duurt voordat je woonruimte vindt, hangt af van vele factoren.
De één heeft binnen een paar dagen woonruimte en een ander kan maanden bezig zijn. Zoek je een etage in Amsterdam, met drie slaapkamers voor €700, dan zal je minder snel kans van slagen hebben, dan iemand die hetzelfde zoekt, maar dan voor €1700 (ook al weet je het nooit).

Daarnaast is het ook van belang om zo snel als mogelijk op een match te reageren én de benodigde documenten al klaar te hebben liggen zoals arbeidsovereenkomst / werkgeversverklaring, legitimatiebewijs, laatste drie loonstroken, recente jaaropgave en eventuele referentie van huidige of vorige verhuurder (verhuurdersverklaring).

Doordat je zoekopdracht ook zichtbaar is op onze kaart, is het gelukkig ook mogelijk om op te vallen bij verhuurders die willen helpen, niet honderd reacties willen ontvangen, maar zelf een persoonlijke keuze willen maken uit woningzoekers.

Dus met onze service maak je op meerdere manieren kans om snel een passende woonruimte te vinden.
Mag ik meerdere zoekopdrachten plaatsen?
Jazeker mag dat.
Twijfel je waar je precies wil wonen of wat je nodig hebt? Je mag kosteloos zoveel zoekopdrachten plaatsen als je wil.
Kan ik mijn zoekopdracht wijzigen?
Zeker! Je kunt op elk moment je zoekopdracht aanpassen om ervoor te zorgen dat deze up-to-date blijft en beter aansluit bij je behoeften en voorkeuren. Je verwijderd de oude zoekopdracht vanuit je account en maakt gewoon een nieuwe aan. Ook helemaal gratis natuurlijk!
Hoe lang blijft mijn zoekopdracht geldig?
Je zoekopdracht is onbeperkt geldig en je woonwens blijft zichtbaar op de kaart zolang als je wilt.

Heb je woonruimte gevonden of past je zoekopdracht niet langer bij je wensen?
Dan kun je deze eenvoudig verwijderen in je account. Je kunt daarna gratis en onbeperkt nieuwe zoekopdrachten plaatsen, die passend voor je zijn en waarvoor je dan ook weer kosteloos binnen 24 uur een alert ontvangt bij matches. Ook word je dan weer kosteloos op de kaart geplaatst, zodat verhuurders je rechtstreeks kunnen benaderen.
Wat te doen als ik geen match ontvang?
Als je geen match ontvangt dan geeft je zoekopdracht geen resultaten. Je kunt je zoekopdracht laten staan, maar je kunt ook gratis meerdere zoekopdrachten plaatsen waarbij de kans op een match groter is. Daarbij kun je kiezen voor een andere plaats, buurt, de huurprijs verhogen of het aantal kamers verlagen. Zo kom je erachter waar er aanbiedingen zijn en wat realistisch is.

Mochten je zoekopdrachten nog steeds geen matches opleveren, dan bestaat er nog altijd de kans dat een verhuurder je via onze kaart vindt en contact met je opneemt met een aanbieding.

Ontdek dus zelf welke zoekopdrachten resultaten geven, maar wees ook geduldig. Want er hoeft maar één perfecte match te zijn!
Ik krijg soms dubbele matches
Dat kan in sommige gevallen inderdaad gebeuren. We zoeken 24/7 het hele internet af voor je en filteren automatisch én handmatig dagelijks de duizenden aanbiedingen om dubbele matches eruit te halen. Toch kan het gebeuren dat onze ai technologie en wij een dubbele aanbieding over het hoofd zien. Geen stress dus, het is geen bug.
Hoe vergroot ik mijn kans?
Naast dat je al een grote en eerlijke kans op de woningmarkt maakt met onze gratis service, kun je jouw zoekopdracht boosten.

We kunnen je woonwens namelijk nóg meer onder de aandacht brengen met een aparte advertentiecampagne op de juiste dag, tijdstip en onder de juiste doelgroep van 5.000 of 10.000 Facebook en Instagram gebruikers.

Bij deze campagne delen wij natuurlijk alleen de gegevens die jij wil. Als er verhuurders zijn die je willen helpen, komen ze door te klikken op de advertentielink bij jouw woonwens op onze kaart. Vanuit daar kunnen ze je via een (anoniem) formulier een aanbieding sturen.

Of je kunt kiezen voor realtime alerts in plaats van één keer in de 24 uur. Daarmee kun je dus sneller reageren op passend aanbod. En zoals je weet hoe sneller hoe beter!

Voor deze Boost campagne vragen we een bescheiden eenmalig bedrag van €19,95, omdat dit tailor made oplossingen speciaal voor jou zijn, waar veel uren in gaan zitten. Als je hiervoor kiest is je bijdrage kostendekkend voor ons.
Verhuren jullie ook woningen?
Nee, wij verhuren geen woningen.
Wij tonen het complete huuraanbod in Nederland en sturen je alerts bij matches. Je kunt zelf vrijblijvend contact opnemen met de verhuurder als een woning aan je wensen voldoet. Ook de huurovereenkomst sluit je direct af bij de verhuurder.
Helpen jullie bij huurcontacten?
Nee, wij helpen niet bij huurcontracten en sluiten deze dan ook niet af.
Wij tonen het complete huuraanbod in Nederland, sturen je alerts bij matches en tonen je op de kaart. Je kunt zelf vrijblijvend contact opnemen met de verhuurder als een woning aan je wensen voldoet of ingaan op een aanbieding.
De afspraken met de verhuurder, waaronder de huurovereenkomst regel je zelf met de verhuurder.
Vragen jullie commissie?
Nee, wij vragen geen commissie.
Wij tonen het complete huuraanbod in Nederland, sturen je alerts bij matches en tonen je op de kaart. Je kunt zelf vrijblijvend contact opnemen met de verhuurder als een woning aan je wensen voldoet of ingaan op een aanbieding van een verhuurder.

De afspraken met de verhuurder, waaronder de huurovereenkomst, waarborgsom etc. regel je zelf met de verhuurder.

Commissie is verboden bij het aangaan van een huurcontract, tenzij je de makelaar een opdracht hebt gegeven om een woning voor je te zoeken. Maar wij zijn geen makelaar en vragen dus ook geen commissie.
Vragen jullie administratiekosten?
Nee, wij vragen geen administratiekosten.
Een verhuurder of makelaar kan dat echter wél doen voor het opmaken van de huurovereenkomst bijvoorbeeld. Deze administratiekosten moeten dan een redelijke vergoeding voor de inspanning zijn. Ook kan een verhuurder een borg vragen van maximaal drie maanden.
Hoe zit het met privacy en veiligheid?
Wij hechten veel waarde aan jouw privacy en veiligheid.
Je persoonlijke gegevens worden beschermd en alleen jij kunt je gegevens delen met verhuurders. Wij delen niets met derden.
Ik kan niet inloggen
Dat is natuurlijk super vervelend! Hierbij tonen we je de meest voorkomende oorzaken:

Je email adres is niet juist:
Check op welk email adres je de registratie bevestiging hebt ontvangen. Dat is het juiste email adres.
Je wachtwoord is onjuist:
Klik bij het inloggen op ‘wachtwoord vergeten’ en maak een nieuw wachtwoord aan.
Helpt dit niet?
Probeer dan in te loggen via een andere browser of een ander apparaat.
Lukt het nog steeds niet?
Stuur dan een email naar support@housefesting.com en je we helpen je zo snel mogelijk.
Wat als ik nog vragen of hulp nodig heb?
We staan altijd klaar om je te helpen! Als je nog vragen hebt, kun je contact met ons opnemen via ons contactformulier. Want we streven ernaar om je zo goed mogelijk te ondersteunen bij het vinden van een passende woning.

We hopen dat al je vragen beantwoord zijn.

Heb je een technische vraag? Of kom je gewoon ergens niet uit? Neem dan gerust even contact met ons op! Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn maken wij gebruik van een support ticket systeem. Stuur een email naar support@housefesting.com en je krijgt een uniek support ticket-nummer toegewezen. Deze kan je gebruiken om de voortgang te volgen.
Heb je suggesties of tips?
Heb je suggesties of tips? Laat het ons weten, want we doen er alles aan om onze site zo waardevol mogelijk te maken voor je!
Stuur een email naar support@housefesting.com en we zullen er naar kijken. Alvast bedankt!